Qualitad dall'aua digl aquaduct Aua Cristalla

L'aua vegn periodicamein controllada dil laboratori cantunal. Supplementaras informaziuns sur dall'aua da beiber en general san ins prender ord la pagina dil SVWG.

Analisa chemica:

Untersuchung
Anfor-derungen
Einheit
Reservuar
Salins
Reservuar
Milar
Reservuar
Val Bugnei
Reservuar Tschamut

Gesamthärte

fH°

9.1

< 2.4

< 4.9

7.64
Härtestufe

Wasser

weiches

sehr weiches

sehr weiches

weiches

Säureverbrauch

fH°

4.0

2.6

4.5

7.4

Resthärte

fH°

5.1

< -0.2

< 0.4
0..239

Bicarbonat

HC03- mg/L

49.0

32.0

55.0

80.5

Chlorid

Cl-  mg/L

nn

nn

nn

nm

Nitrat

< 40 mg/l

NO3- mgl/L

nm

nn

1.2

1.4

Sulfat

< 200 mg/l

SO42- mg/L

49.9

2.9

6.6
7.3

Ammonium

< 0.5 mg/l

NH4+ mg/L

nn

nn

nn

nn

Magnesium

Mg2+ mg/L

2.2

< 1.0

< 1.0

5.51

Calcium

Ca2+ mg/L

32.7

7.9

18.1
21.5

TOC

< 1.0 mg/L

C mgl/L

0.15

0.16

0.35

0.1

pH

7.5

7.87

7.31

Temperatur pH

12.2

9.5

10.6

Kalk-Sättigungsindex H

-1.11

-0.96

-1.30

Kohlensäure aggressive

CO2 mg/L

2.5

1.2

5.7

Kohlensäure freie

CO2 mg/L

2.7

1.3

6.0

Arsen
< 10.0 µg/L
µg/L 0.139 0.245 0.076 20.4
Uran
< 30.0 µg/L
µg/L 2.86 7.40 3.90 2.06

fH°   =französische Härtegrade (1fH° = 0.56 dH° deutsche Härtegrade)

TOC = Totaler organischer Kohlenstoff

nn = nicht nachweisbar

Davosas controllas:

12.10.2015 Tschamut
06.05.2015 Rueras, Sedrun

Analisa microbiologica

Untersuchung
Anfor-derungen
Einheit
Sedrun
Rueras
Dieni
Tschamut

AMK an der Quelle

< 100/mL

KBE/mL

nn nn nn nn
AMT im Netz < 300/mL KBE/ml nn nn nn nn

Fäkalkeime

E.coli

nn/100 mL

KBE/mL

nn nn nn nn

Enterokokken

nn/100mL

KBE/mL

nn nn nn nn

AMK = Aerobe mesophile Keime

KBE = koloniebildende Einheiten

nn = nicht nachweisbar

Davosas controlas:

28.08.2015 Tschamut, Rueras, Sedrun
28.08.2015 Dieni, Sedrun